nlenfr
Verzend via FacebookVerzend via Google PlusVerzend via Twitter

Tournedos met Gorgonzola

alt

Benodigdheden: - 4 filets van ± 100 g - 1 sjalotje - 200 g Gorgonzola - 4 sneetjes geroosterd brood - zout - peper - 1 teentje knoflook

Bereidingswijze:

Pel en snipper het sjalotje. Fruit het sjalotje samen met de knoflook. Braad de filets tot ze bruin en gaar zijn. Bedek de toast met de Gorgonzola en laat dit smelten. Leg de filets op de met Gorgonzola gegratineerde toast. Serveer het geheel met (gebakken) aardappels en groente.

Eet smakelijk!

Fondue uit de Auvergne

Benodigdheden: (6 personen) - 400 g St. Nectaire - 300 g Cantal - 150 g Fourme d´Ambert - 20 cl room - 1 borrelglaasje brandewijn - 2 mosterdglazen droge witte wijn - witte peper - stokbrood - fonduepan - rechaud

Bereidingswijze:

Verwijder de korst van de kazen en snijd de kaas in blokjes. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook en laat het teentje op de bodem liggen. Laat eerst de Fourme d´Ambert met een half glas witte wijn op een zacht vuur smelten. Doe er de Saint Nectaire en de Cantal bij, samen met de rest van de witte wijn. Laat de kaas langzaam smelten, twerijl u onafgebroken met een houten lepel roert, tot u een mooie smeuïge fondue hebt. Doer er de room en de brandewijn bij en breng de fondue op smaak met peper.

De speciale smaak van de Fourme d´Ambert geeft deze fondue het typische Auvergne-karakter.

Eet smakelijk! 

Fondue uit de Elzas

Benodigdheden: (4 personen) - 700 g gemalen Gruyere - 300 g Munster - 3 glazen witte wijn (Elzas) - 1 likeurglas eau de vie - 1 tl maizena - peper - kummel - stokbrood - fonduepan - rechaud

Bereidingswijze:

Verwijder de korst van de kazen en snijd de kaas in blokjes. Wrijf de fonduepan in met knoflook en zet hem op een zacht vuur. Giet een glas Elzaswijn in de pan en voeg een handvol kaas toe. Doe de rest van de witte wijn en de kaas beetje bij beetje in de pan. Los de maizena op met eau de vie en voeg het bij de kaas. Blijf roeren tot het mengsel smeuïg wordt. Voeg de peper en de kummel toe en breng de fondue eventueel wat verder op smaak met zout en kruiden. Houd de pan warm op de rechaud.

Al deze ingrediënten geven deze Elzasvariant van de Zwitserse kaasfondue een heel typisch karakter.

Eet smakelijk!

recept fondue

GEWOON KAAS (Kaltbach Zwitserse Kaas Fondue)

2 personen. 150 gram Gruyère 150 gram Emmentaler 100 gram appenzeller ± 135 ml droge witte wijn theelepel maïzena snufje peper & nootmuskaat teentje knoflook paar druppeltjes citroen.

Smeer de pan goed in met knoflook voeg een scheutje wijn in een kopje apart en maak dat aan met de maïzena doe de kaas met de wijn in de pan en blijf roeren (een richting) tot de kaas gesmolten is. Voeg de kruiden en de citroen toe en bind het geheel met de maïzena.

EET SMAKELIJK!

 

GEITENKAAS FONDUE

2 personen. 350 gram Belegen Geiten Kaasalt 1 crottin de Chevre ± 135 ml droge witte wijn theelepel maïzena Wat verse pieterselie en basilicum snufje zout teentje knoflook paar druppeltjes citroen.

Smeer de pan goed in met knoflook voeg een scheutje wijn in een kopje apart en maak dat aan met de maïzena doe de kaas met de wijn in de pan en blijf roeren (een richting) tot de kaas gesmolten is. Voeg de kruiden en de citroen toe en bind het geheel met de maïzena.

EET SMAKELIJK!


kaasfondueNog meer fonduerecepten zien? Dat kan natuurlijk. Klik hier

Vorige ←