nlenfr
Verzend via FacebookVerzend via Google PlusVerzend via Twitter

gwkaas'Dit hadden we 10 jaar eerder moeten doen!'

Zo begon het verhaal van de speciaalzaak "Gewoon Kaas". In Amsterdam-Watergraafsmeer bleek behoefte te zijn aan een kaas-speciaalzaak na het wegvallen van de lokale "kaasboer", die naast kaas ook nog andere kruidenierswaren verkocht. Echter Willy en Jenny hadden heel andere plannen.

Dat er kaas moest komen was duidelijk, maar dan wel van een hoge kwaliteit en verscheidenheid. Dat werd gerealiseerd in een geweldig leuke kaasspeciaalzaak en lunchroom.

Het begin: "Het is altijd een passie van mij geweest om iets met kaas te doen. Ik werkte al 10 jaar bij mijn man in de Primera toen dit winkelpand leeg kwamte staan. In diezelfde periode sloot het kaasboertje op de Hogeweg zijn deuren en toen was de beslissing snel gemaakt. Ik stopte bij Primera; mijn zus Jenny zei haar baan in de horeca vaarwel en we zijn er vol enthousiasme ingestapt. We zijn nu eenaantal jaren verder en vinden het ontzettend leuk. Vooral het samenwerken met mijn zus had ik jaren jaar eerder moeten doen!"

Ambitie: "De lunchroom meer bekendheid geven. De mensen weten ondertussen wel dat ze voor meer dan 100 soorten kaas bij ons terecht kunnen, en heerlijke, niet al te dure, belegde broodjes kunnen kopen, maar het is nog niet zo bekend dat je het ook onder genot van een lekker kopje koffie bij ons kunt opeten.

De buurt: "Ik werk al jaren in deze buurt en vind het een heerlijke buurt. Vriendelijke mensen. We merken wel dat veel mensen in eerste instantie denken dat we wel erg duur zullen zijn maar dat valt ze dan erg mee. Je betaalt bij ons voor je kaas niet meer dan in de supermarkt maar hebt wel veel meer keuze en de kwaliteit is top.

Het stadsdeel: "In eerste instantie werd onze vergunning niet verleend. Nadat we ontheffing hadden aangevraagd kwam het uiteindelijk toch rond. Op zich hebben we een goede relatie met het stadsdeel als organisatie, al zou het fijn zijn als we bijvoorbeeld een bord mochten neerzetten. Het lijkt alsof ze hierveel strenger zijn dan bijvoorbeeld op de Linnaeusstraat. Daar wordt het doorde vingers gezien maar hier zijn ze erg streng."