nlenfr
Verzend via FacebookVerzend via Google PlusVerzend via Twitter


Gegrilde geitencrottin

Benodigdheden:alt  - 4 crottin à 60 gr   - gemengde sla - 1 tl. thijm - bieslook - pijnboompitten  - citroendressing (4tl. citroensap/4tl. olijfolie) - zomerfruit

Bereidingswijze:

Plaats de Crottin in een voorverwarmde oven (180ºC) en bak deze in 2 tot 3 minuten goudgeel. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.Verdeel de sla over een bord en arrangeer hier de bieslook, thijm, zomervruchten en pijnboompitten doorheen. Plaats de verwarmde Crottin in het midden van de salade en besprenkel het geheel met de citroendressing.

Eet smakelijk!

Bruschetta met Munster

alt

Benodigdheden: (voor 8 pers.) - 1 ciabatta brood - 1 rijpe peer - olijfolie - peper en zout - perenstroop - paar druppels balsamicoazijn - munster gerome kaas - 1 limoen - dragon

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd van het ciabatta brood dunne plakken. Smeer in met een beetje olijfolie en bak ze krokant af in de oven. Schil de peer en snijd in kleine blokjes en meng met een beetje azijn en een paar druppels limoensap. Als het brood krokant is, uit de oven halen en laten afkoelen. Smeer de bovenkant in met perenstroop en verdeel er de peer over. Leg hierop een plakje munster kaas. Maak het brood warm zodat de kaas een beetje smelt en serveer op een schaal en leg er een paar blaadjes dragon op.

Eet smakelijk!

Risotto met 3 soorten kaas

Benodigdheden: - 1 sjalot - 1 teentje knoflook - 400g broccoli - ca 4,5 dl kruidenbouillon - 40 g boter - 150 g risottorijst - 0,5 dl droge witte wijn - 25 g geraspte gruyere - 30 g geraspte Pecorino - 30 g geraspte Parmezaanse kaas - peper

Pel en snipper de sjalot en het knoflook. Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stelen. Breng de bouillon aan de kook. Smelt de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de ui met het knoflook in ca. 5 min zacht en goudgeel. Voeg de risottorijst toe en bak de rijstkorrels al omscheppend mee tot ze glazig zien. Voeg de wijn toe en breng het al omscheppend aan de kook. Voeg als de wijn helemaal door de rijst is opgenomen 1 dl kokende bouillon toe. Blijf roeren. Voeg telkens als de bouillon opgenomen is, 1dl hete bouillon toe todat alle bouillon is opgebruikt. Voeg halverweg de bereidingstijd de broccoli toe. Blijf regelmatig in de risotto roeren. Laat de risotto in ca. 25 min. gaar koken. Schep de kaassoorten, de rest van de boter en wat peper door de ristto. Laat de risotto van het vuur af met het deksel op de pan 3 min. rusten.

Eet smakelijk!

Italiaanse Liefde met Mascarpone

Benodigdheden: (4 personen) - 50 g rozijnen - 6 bitterkoekjes - 1 dl Amaretto - 250 g Mascarpone - 2 dl advocaat - 4 Piroulines

Bereidingswijze:

Doe de rozijnen in een kom en voeg hier de in stukjes gesneden bitterkoekjes bij. Schenk de Amaretto erbij en laat ca. 10 min. wellen. Roer in een andere kom de Mascarpone en de advocaat tot een egale massa. Voeg rozijnen, bitterkoekjes en amaretto toe en schep goed door elkaar. Verdeel de crème over 4 coupes en zet ca. 1 uur in de koelkast. Garneer Italiaanse Liefde met Piroulines.

Eet smakelijk!

Volgende